1 2 3 4 5 6 7

νησί. . .


Η ιστορία της Πάρου καταγράφεται έντονα στα πολλά και σημαντικά μνημεία του νησιού. Σας αναφέρουμε τα κυριότερα από αυτά καθώς και μερικές από τις αμέτρητες παραλίες του νησιού.
Εκατονταπυλιανή
Ο ναός της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής είναι από τα σημαντικότερα παλαιοχριστιανικά μνημεία όχι μόνο της Πάρου αλλά και ολόκληρης της ελληνικής γής. Βρίσκεται στο Β.Α. τμήμα της πόλης της Πάρου, σε μικρή απόσταση από το λιμάνι. Στην Εκατονταπυλιανή στεγάζεται και το βυζαντινό μουσείο της Παροικιάς. Η μεγαλύτερη γιορτή του νησιού είναι η γιορτή της Παναγίας, στις 15 Αυγούστου, οπότε ο θρησκευτικός εορτασμός συνοδεύεται από μεγάλο λαϊκό πανηγύρι.
Αρχαιολογικό Μουσείο
Το αρχαιολογικό μουσείο της Πάρου βρίσκεται στην Παροικιά. Εδώ εκτίθενται ευρήματα, τα κυριότερα των οποίων είναι το μαρμάρινο ειδώλιο της 'χοντρής κυρίας' που εκφράζει την γονιμότητα, το άγαλμα Νίκης του 5ου π.Χ. αι., το άγαλμα της Γοργούς (μυθολογικό τέρας) του 6ου π.Χ. αι., το άγαλμα της θεάς Άρτεμης από το Δήλιο και άλλα.
Λαογραφικό Μουσείο Νάουσας
Στο λαογραφικό μουσείο της Νάουσας θα συναντήσετε μεγάλη λαογραφική συλλογή όπου παρουσιάζονται παραδοσιακές φορεσιές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Παραλίες
Κρυστάλλινα νερά και πεντακάθαρες αμμουδιές συνθέτουν το σκηνικό του συνόλου των παραλιών της Πάρου. Παραλίες ήσυχες, πολυσύχναστες, απομονωμένες, κατάλληλες για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπόρ. Η Πάρος τις διαθέτει όλες. Εκ των κυριοτέρων Κολυμπήθρες, Παρασπόρος, Πούντα, Σάντα Μαρία, Μοναστήρι, Χρυση Ακτή, Λογαρά, Pounta Beach... και ο μακρύς κατάλογος συνεχίζεται. Καλές βουτιές.

Λογαρας ξενοδοχειο

COPYRIGHT (C) 2014 DEEP BLUE STUDIOS - LOGARAS, PAROS | ALL RIGHTS RESERVED || DESIGN BY NS